Voldoende energie voor al je machine dankzij ze een gratis AP accu! Mis het niet, AP accu's tegen de scherpste prijzen!

Hoe vervang je STIHL maaidraad? Een stap-voor-stap gids

Bent u in het bezit van een STIHL bosmaaier of grastrimmer? Dan weet u hoe belangrijk het is om de maaidraad tijdig te vervangen voor een optimale werking. Of u nu te maken heeft met slijtage, of uw bosmaaier/grastrimmer wilt aanpassen voor een specifieke taak, het vervangen van de maaidraad is een essentiële vaardigheid die elke tuinier of professional zou moeten beheersen. In deze blog leggen we uit hoe u dit klusje snel en efficiënt kunt klaren, met enkele tips voor het voorbereiden en opslaan van uw maaidraad.

Voorbereiding van de maaidraad

Een kleine voorbereiding kan een groot verschil maken in de levensduur en effectiviteit van uw maaidraad. Door de maaidraad 24 uur voor gebruik in het water te leggen, verbetert u de elasticiteit en vermindert u de slijtage. Deze stap is eenvoudig maar effectief; u hoeft de draad niet van de spoel te verwijderen voordat u deze in water legt.

Drie vervangingsmethoden voor STIHL maaikoppen

Er zijn drie methoden om de maaidraad op een STIHL maaikop te vervangen, afhankelijk van het type maaikop dat u heeft:

  1. Standaard maaikoppen: Verwijder de maaikop van uw apparatuur en open deze om toegang te krijgen tot de spoel. Wikkel de nieuwe draad op, waarbij u de aangegeven richting volgt. Hieronder 2 verschillende voorbeelden van het vervangen van draad voor de STIHL 46-2 maaikop. 

     

  2. Comfort maaikoppen: Deze maaikoppen, herkenbaar aan een 'C' in de modelnaam, maken het mogelijk de maaidraad van buitenaf op te wikkelen. Steek de draad in de maaikop en wikkel deze om de spoel door aan het uiteinde van de maaikop te draaien, zonder deze te hoeven openen. Zorg ervoor dat de draad aan beide zijden even lang is voordat u begint met opwikkelen. Voorbeelden zijn de STIHL C26-2, C6-2 en C3-2 maaikoppen.

     

  3. Voorgevulde spoel: Een snelle en handige optie is het gebruik van een voorgevulde spoel. Open simpelweg de maaikop en plaats de nieuwe spoel.

    STIHL voorgevulde cassette met maaidraad voor grastrimmer

Opslag van maaidraad

Na het vervangen van de maaidraad is het belangrijk om deze correct op te bergen voor toekomstig gebruik. Door uw maaidraad in de grastrimmer te laten zitten tot het volgende gebruik, bespaart u tijd en behoudt u de kwaliteit van de draad.

Het vervangen van de maaidraad op uw STIHL apparatuur hoeft geen tijdrovende of moeilijke taak te zijn. Met de juiste voorbereiding en kennis kunt u ervoor zorgen dat uw bosmaaier of grastrimmer altijd klaar is voor de taak. Volg deze eenvoudige stappen voor een soepele vervanging en onderhoud van uw maaidraad, en geniet van een efficiënte en effectieve werking van uw apparatuur.

Hulp nodig? Wij zijn er voor u!

Bij Poel begrijpen we dat ondanks een duidelijk stappenplan en nuttige tips, er soms nog vragen of onzekerheden kunnen bestaan over het vervangen van uw STIHL maaidraad. Mocht u er zelf niet uitkomen, aarzel dan niet om ons te benaderen. U bent tijdens openingstijden altijd van harte welkom in een van onze Poel showrooms. Ons team staat klaar om u persoonlijk te ondersteunen, zodat u met een gerust hart en het juiste gereedschap uw (tuin)werkzaamheden kunt voortzetten. Maaidraad, maaikoppen, cassettes zijn uit voorraad leverbaar.

STIHL showroom stelling met STIHL maaidraad, maaikoppen en voorgevende casettes met maaidraad voor de bosmaaier grastrimmer