STIHL CF3 Pro maaidraad

Verbeterde duurzaamheid en minder afval!
Het maaiseizoen is begonnen, het gras begint weer te groeien en de vraag naar maaidraad voor de bosmaaier / kantentrimmer neemt weer toe. Maaidraad is in onze winkels vaak onderwerp van discussie, zoveel klanten, zoveel meningen. Goede informatie is daarom van belang. In dit nieuwsbericht vertellen we de ins en outs van het nieuwe STIHL CF3 Pro maaidraad. 

Uitgangspunten voor STIHL zijn geweest een zeer sterk en duurzaam maaidraad te maken. De naam verklapt al iets: CF staat voor Carbon Fiber en 3 voor het aantal hoogwaardige componenten. CF3 Pro is een maaidraad van hoogwaardig polyamide met een carbon kern. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van het maaidraad aanzienlijk verhoogd wordt en er minder restanten maaidraad in het milieu terecht komt! Daarnaast maakt dit maaidraad ook minder fluitgeluiden doordat deze getwist is. Het CF3 Pro maaidraad heeft een kruisvorming profiel wat zorg voor betere maaiprestaties en zuivere trimboorden. 

Quote van gebruiker Dennis, medewerker bosmaaierploeg bij Zeldenrijk Groenvoorziening
‘’In één woord fantastisch draad. Het is echt het perfecte draad voor hoog gras, riet, brandnetels en andere onkruiden. Wij doen er ook onkruid op verharding mee omdat het veel minder slijt dan andere maaidraden.
Je maait vele malen langer en het snijd goed!

STIHL CF3 Pro maaidraad - STIHL bosmaaierVoordelen CF3 Pro maaidraad
+ Gaat langer mee
+ Minder fluitgeluiden
+ Minder microplastics in het milieu
+ Verkrijgbaar in verschillende lengtes met draaddiameters tussen de Ø 2,0 mm tot Ø 3,3 mm 

Test het zelf! 
Nog niet overtuigd? De beste manier blijft om het zelf te testen. Kom langs bij een van onze vestigingen en laat de resultaten voor zich spreken!
Doordat dit draad langer meegaat is het bovendien minder milieubelastend. In onze ogen momenteel het minst belastende alternatief totdat er een goede 100% biologisch afbreekbare maaidraad beschikbaar komt! 

Bij Poel uit voorraad leverbaar!