Poel officieel Seefion dealer!

Poel is trots om zich de eerste Seefion dealer van Nederland te mogen noemen! Seefion? Ja Seefion: Seefion is een opslag en laadkluis voor lithium-ion accu’s. In dit artikel alle informatie over dit innovatieve product!

Veel van onze klanten zijn bezig met de transitie van benzine- naar accu aangedreven machines. In de meeste gevallen gebruiken de fabrikanten lithium-ion accu’s als brandstof voor hun accu-machines. Door de toename in het gebruik van accu-machines leefde er bij veel gebruikers van deze lithium-ion accu’s en machines al een tijd lang de vraag over het veilig opslaan en laden van lithium-ion accu's. Regelgeving hiervoor is nog steeds in de maak, echter de risico’s zijn er al wel. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar een betrouwbare leverancier die hiervoor een oplossing biedt. Seefion heeft deze vraag opgepakt en heeft een modulaire lithium-ion kluis ontwikkeld die geheel voorbereid is op de toekomstige PGS-37 richtlijn.

Over de Seefion kluis

De Seefion kluis is getest op brand- en inbraakveiligheid die daarnaast nog uit te bouwen is met verschillende opties. Seefion is modulair en voor onze relaties biedt het de mogelijkheid om bij opschaling qua accu-machines er eenvoudig een kleinere of grotere kluis bij te plaatsen. Seefion onderscheidt zich daarnaast door een lokaal blussysteem. Bij een calamiteit wordt de kettingreactie die kan optreden lokaal gestopt bij de accu, of lader die een probleem geeft. Hierdoor blijven overige laders en accu’s in de kluis behouden en bruikbaar. 

  • Modulaire systeem  
  • Blust per etage (met BerkiCold)
  • Inbraakveilig (volgens ECB-S klasse S2)
  • Inschakelstroombegrenzer
  • Stroomverdeler 230V / 400V
  • Brand/rookmelder
  • Aansluitbaar op bestaand brandmeldsysteem
  • Toegangscontrole mogelijk

In onderstaande video presenteren we de Seefion kluizen binnen anderhalve minuut!

 

Geen video te zien? Klik dan hier of hier om de video te bekijken.

Over Seefion:Seefion kluis

Seefion is een Nederlands bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van kluizen die specifiek zijn voor het opslaan en laden van lithium-ion accu's. Seefion biedt daarvoor oplossing voor de tuin- en park branche, broadcast, installatiebedrijven en de fietsenbranche. Seefion bouwt aan een dealernetwerk om de eindgebruikers via een vertrouwde weg te bedienen. Alle Poel vestigingen (Apeldoorn/Amsterdam/Veghel) zijn Seefion dealer.


Over Lithium-ion accu’s:

Lithium-ion accu's zijn tegenwoordig niet meer weg te denk in de werkomgeving. Je komt ze tegen in smartphones, laptops maar ook in gereedschappen. Lithium-ion batterijen hebben een extreem hoge energiedichtheid waardoor er lang met elektrische gereedschappen gewerkt kan worden. De hoge energiedichtheid van een lithium-ion accu kan ook voor risico's en gevaarlijke omstandigheden zorgen, denk aan brand en soms zelfs ontploffingen. Hoe hoger de energiedichtheid en hoe meer accu's een bedrijf heeft, hoe groter dat risico wordt. De overheid en de Europese Unie erkennen dit en werken daarom aan een nieuwe richtlijn.

PGS-37 Richtlijn

In de basis zijn Lithium-ion accu’s veilig en stabiel. Het gevaar bij lithium-ion accu's is dat deze instabiel kunnen worden bij overladen, diep-ontladen, extreem hoge en lage temperaturen en bij vallen of stoten, wat tot brand of explosie kan leiden. We kennen allemaal de voorbeelden van incidenten met niet originele laders voor telefoons en digitale camera’s. Omdat de energiedichtheid van de accu’s enorm is toegenomen is het belang van duidelijke regelgeving nog belangrijker geworden. Daarom komt de overheid in 2021 met de nieuwe de PGS-37 richtlijn. In deze PGS-37 richtlijn worden eisen gesteld aan het (brand)veilig opslaan en laden van Lithium-ion accu's. 

Bezoek de Seefion website of neem direct contact met ons op:
055-303 2200, of 0294 – 291 090.