Gemeente Amstelveen stapt over op elektrische handgereedschappen

Vanuit onze vestiging Amsterdam hebben we de gemeente Amstelveen mogen voorzien van nieuwe handgereedschappen, zoals bladblazers, bosmaaiers, heggenscharen en kettingzagen. In totaal gaat het om 316 gereedschappen, accu’s en laders. De gemeente Amstelveen heeft gekozen om de gereedschappen te leasen.

Gemeente Amstelveen - uitlevering nieuw machinepark

Tabitha van Hove (Hoofd Wijkbeheer gemeente Amstelveen) neemt samen met medewerkers de elektrische handgereedschappen in ontvangst van Bert Davelaar, algemeen directeur leverancier Poel.

 

Energietransitie: Verduurzamen machinepark

Onderdeel van de opdracht was het voorzien in de gewenste energietransitie van de gemeente. Het gaat om hierbij om verduurzaming van het machinepark zoals bladblazers, heggenscharen, bosmaaiers en kettingzagen. Door over te stappen op accu-aangedreven machines, zet de gemeente een grote stap in het verduurzamen van het machinepark. Na de uitlevering van het bestaat het machinepark van de gemeente nu voor 92 procent uit accu-aangedreven machines. Dit was voorheen nog 31 procent. Voor zware werkzaamheden waar nog geen elektrisch apparaat voor beschikbaar is, gebruikt de gemeente nog brandstofmachines. Deze brandstofmachines werken zo schoon mogelijk en hebben een laag brandstofverbruik. De medewerkers van Wijkbeheer kunnen na een toolbox-training aan de slag met de handgereedschappen.

Biologisch afbreekbaar 

De gemeente Amstelveen gaat de bosmaaiers ook voorzien van biologisch afbreekbaar maaidraad. Voorheen was dit nylondraad. Dit draad slijt tijdens het maaien af tot kleine stukjes microplastic die in het milieu terechtkomen. Door biologisch afbreekbaar draad te gebruiken blijft er geen microplastic meer achter in de natuur.

Wij danken de gemeente Amstelveen voor het vertrouwen en wensen de medewerkers duurzaam werkplezier met de nieuwe handgereedschappen. 

 

Meer over deze aflevering: 

Luka Visser - vestigingsmanager Poel Amsterdam
0294 - 291 090