Eikenprocessierups biologisch bestrijden met Catefix 2020!

Catefix 2020 Biologische lijm ontwikkeld voor de bestrijding van de eikenprocessierups

Catefix 2020 is speciaal ontwikkeld om de directe overlast weg te nemen van de eikenprocessierups en brandharen van rupsen in het 4e larvale stadium. Catefix2020 bestaat uitsluitend uit natuurlijke, plantaardige en hernieuwbare grondstoffen. Catefix is niet giftig, bevat geen oplosmiddelen, weekmakers of zware metalen (datasheet). Het middel doordringt het nest volledig en vormt een harde fixeer laag die het nest volledig afsluit. De rupsen in het nest kunnen geen kant op en zullen sterven. De brandharen in het nest kunnen niet uit de lijm ontsnappen en geven geen overlast meer aan de omgeving. Behandeld met Catefix 2020 vormt het spinsel van de eikenprocessierups na droging een harde schaal. Dit voorkomt dat bij harde wind brandharen uit het nest ontsnappen en voor irritatie zorgen.

Doordat de behandelde nesten verharden kan het verwijderen van de nesten in het laagseizoen ingepland worden. Eventuele oude nesten die dan nog gevonden worden kunnen dan meteen behandeld worden. 

Productvideo Catefix 2020

Selectieve bestrijding

Catefix 2020 wordt eenvoudig aangebracht op het nest en vermengd zich met de inhoud van het nest. Hiermee is het mogelijk een selectieve curratieve bestrijding uit te voeren op een volledig biologische basis.

Catefix 2020 laat zich eenvoudig door een professionele hovenier/boomverzorger of EPR bestrijder aanbrengen, met in achtneming van de normale veiligheidsmaatregelen zoals vermeld in de leidraad beheersing eikenprocessierups 2019.

Catefix 2020 creëert meer flexibiliteit in planningen, behandelcapaciteit en we realiseren tevens kortere wachttijden in de bestrijding van de overlast van de eikenprocessierups!

Het aanbrengen

  1. Gebruik een lage drukspuit, (zie de mogelijkheden van STIHL) met een lange spuitlans en spray de buitenring van het nest in met een overlap van circa 5 cm.
  2. Spray vervolgens het gehele nest in.
  3. Spray een extra laag op de bovenzijde van het nest zodat de biologische lijm tot diep in het nest kan doordringen.

Klaar!

TIP: Na gebruik van de lagedrukspuit is het verstandig om de drukspuit met water te spoelen of de nozzle af te dichten met bijvoorbeeld huishoudfolie om indroging te voorkomen.

Veiligheid

Tijdens het verwerken wordt een veiligheidsbril aanbevolen naast de gebruikelijke beschermingsmiddelen t.b.v. contact met brandharen.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie over dit product contact op via 055-3032201 of klimmen @ poelonline.nl. 

Bekijk al onze eikenprocessierups bestrijdings-artikelen in onze webshop!