3 slimme oplossingen voor onkruidbestrijding!

3 slimme oplossingen voor onkruidbestrijding!

Het voorjaar is gestart. Dit jaargetijde brengt weer nieuwe klussen en uitdagingen met zich mee. Regen en zonneschijn zorgen ervoor dat bloemen en planten weer volop beginnen te groeien. Helaas is dit ook voor het onkruid het geval. Onkruidbestrijding door middel van schoffelen is jaarlijks een belangrijke kostenpost voor veel groenvoorzieners, gemeenten en hoveniers.

Vanaf dit jaar zijn er meerdere handige oplossingen beschikbaar die het bestrijden van onkruid makkelijker en sneller laten verlopen. Door het gebruik van deze oplossingen bespaart u veel manuren en hou je tijd over voor andere klussen.

Oplossing 1: Powerschoffel 1
De Powerschoffel 1 is een in Duitsland ontwikkelde en gepatenteerde machine die gebruikmaakt van een betrouwbare 4-takt benzinemotor voorzien van een reductiemechanisme. Door net als bij een bosmaaier gebruik te maken van een lange steel hoeven gebruikers van de Powerschoffel 1 niet meer te knielen, of te bukken bij het bestrijden van onkruid tussen de planten of op bestrating.

Powerschoffel 1: Hackboe

De Powerschoffel 1 kan uitgerust worden met een drietandige schoffel waarmee u eenvoudig tussen u planten kan schoffelen, de metalen ring om de schoffel beschermt de begroeiing in de tuin waarin u werkt. De machine is ook te leveren als Powerborstel 1, de machine is dan voorzien van een metalen borstel waarmee eenvoudig onkruid op verharding verwijderd kan worden.

De reductiekast op de Powerschoffel 1 zorgt ervoor dat het hulpstuk uiteindelijk nog met 600 toeren per minuut ronddraait. Dit heeft als voordeel dat de machine krachtig is, maar 

toch gemakkelijk te hanteren en te manoeuvreren is. Bosmaaiers voorzien van metalen borstels zijn niet CE toegelaten en leveren daarnaast vaak schade op door wegschietende steentjes als gevolg van de snel draaiende bosmaaier kop. Door het lage toerental van de Powerschoffel 1 kunnen gebruikers probleemloos borstelen met een metalen borstel. Hiermee is de kans op schade als gevolg van wegvliegende steentjes, takjes of andere zaken minimaal.

De Powerschoffel 1 is CE toegelaten en DLG goedgekeurd. Wij zijn 
de Nederlandse importeur voor deze machines. De machines zijn vanaf heden verkrijgbaar bij onze vestigingen in Apeldoorn en Baambrugge.

Oplossing 2: De Powerschoffel 2 en 4

Daarnaast is er ook nog Powerschoffel op accu beschikbaar.
Met onze KMA Powerschoffel bespaart u manuren en werkt u bovendien op accu. Deze machine is in 2 varianten beschikbaar. Bij beide varianten (Powerschoffel 2 en 4) roteren de messen tegengesteld. Hierdoor wordt de grond goed losgewoeld.

Powerschoffel 2 en 4


De KMA Powerschoffel 2 is de editie met twee messen (2-kops). De editie met vier messen (4-kops) heet KMA Powerschoffel 4. Met de KMA powerschoffel 2 is het mogelijk om tussen dichte beplanting te schoffelen. Voor grotere oppervlakten adviseren wij de KMA 4-kops Powerschoffel.
Deze arbeidsmarkt staat sterk onder druk doordat al het schoffelwerk met de handen gedaan moet worden. Hierdoor is er mankracht tekort bij de grote bestekken. De KMA powerschoffel is de oplossing voor dit probleem!

In combinatie met een deelbaar systeem schakel je eenvoudig over van de 2-kops naar de 4-kops variant. Ook deze Powerschoffel zorgt voor een verbetering qua ergonomie.

Oplossing 3: Kwern Greenbuster 660

Voor het verwijderen van onkruid op grotere oppervlakten hebben wij tenslotte nog de Kwern Greenbuster Pro 66 in het assortiment. Deze machine is eenvoudig te transporteren en maakt net als de Powerschoffel 1 gebruik van langzaam draaiende borstels. Het grote voordeel hiervan is dat u het risico op wegschietende steentjes bijna in het geheel elimineert. De werkbreedte van deze machine is 66 cm waardoor terrassen en parkeerplaatsen eenvoudig van mos en onkruid ontdaan kunnen worden.

De Kwern Greenbuster Pro 66 maakt gebruik van een betrouwbare B&S motor die al bij stationair toerental zijn krachten aan de borstels afgeeft. Ten opzichte van reeds bekende merken als Ariens en Limpar heeft deze machine als voordeel dat gebruikers met 1 borstelset tot wel 8 uur kunnen werken. Met deze wetenschap is deze machine een financieel meer dan interessant alternatief voor de eerdergenoemde merken.

Indien gewenst is de Kwern Greenbuster ook beschikbaar in een accu variant.
Onze specialisten informeren je graag verder bij het maken van de juiste voor jouw werkzaamheden.